Gribende billeder fra Indien viser fattigdom

Gribende billeder fra Indien viser fattigdom

Foto af Kristian Bertel - Ens egen verden bliver sat i perspektiv, når man oplever Indiens fattigdom på tætteste hold, som her med en indisk mand i Mumbai, Indien.
Foto af Kristian Bertel – Ens egen verden bliver sat i perspektiv, når man oplever Indiens fattigdom på tætteste hold, som her med en indisk mand i Mumbai, Indien.

Igennem nogle billeder viser fotografen Indien som et land, der både indeholder attraktive og kulturelle seværdigheder men også som et land, der indeholder store kontraster med dets fattigdom.
 
Fattigdom i byerne
Det er svært ikke at lægge mærke til det, kontrasterne og fattigdommen i Indien, selvom man som turist måske helst vil gå en stor bue udenom en tiggende og rallende indisk mand på fortorvet eller skynde sig forbi små indiske børn i beskidt tøj, der hiver i en for at bede om penge til mælkepulver, så er det nogle ting som man som menneske ikke kan undgå at blive påvirket af. Alting hjemme i Danmark synes pludselig ikke at være så vigtige længere i forhold til dette. Meget af den fattigdom som man ser i Indien skyldes det, der kaldes pseudo urbanisering, som er en tilstand, hvor en by ikke er i stand til at inddæmme dens befolkning i form at give arbejde, boliger og infrastruktur. Det skyldes primært den store og vedvarende indvandring af fattige fra landdistrikterne til byområderne. Indvandringen skaber en mangel på ressourcer i byerne, hvor denne urbane fattigdom i Indien har resulteret i dannelsen af store slumkvarterer, såsom Dharavi, som man kender fra filmen Slum Dog Millionaire.
 
Andre årsager til fattigdommen i Indien
Den generelle årsag til fattigdommen i Indien er landets høje befolkningsvækst, deres primitive landbrugsmetoder, analfabetisme, uvidenhed, arbejdsløshed, underbeskæftigelse, kaste baseret politik, kløften mellem land- og byområder, social uretfærdighed og diskrimination. En tredjedel af den indiske befolkning er kommet fra elendighed med fattigdom i de seneste år på trods af de ovennævnte faktorer.
 
Om fotografen
Kristian har rejst en del i Indien og fotograferer primært mennesker på sine rejser. Han interesserer sig for landets kultur og humane perspektiver i et af verdens mest befolkede lande. Se flere billeder på fotografens hjemmeside og Facebook-side.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gribende billeder fra Indien viser fattigdom